Viss noslēpums ir mērcītē: jebkurš makaronu ēdiens ar to kļūst vienkārši par šedevru (recepte)

Foto – Pixabay

Pat vienkāršas piedevas var pagatavot ļoti garšīgas. Šajā rakstā dalīsimies ar universālu mērcītes recepti, kas jebkuru makaronu ēdienu pārvērtīs par šedevru.

Patiesībā šī ir universāla mērcītes recepte, un ar to var gatavot jebkurus, pēc jūsu gaumes un izvēles, makaronus. Turklāt tās gatavošana aizņem tikai dažas minūtes.

Mērce izdodas tiešām izcili garšīga un tā ir ļoti aromātiska! Seko rūpīgi līdzi precīzai pagatavošanas metodei, lai viss izdotos, kā plānots un solīts!

Pagatavošanas metode:

Ķiplokus nomizo un ļoti smalki sasmalcina ar nazi. Uz plīts uzkarsē pannu.

Uz lēnas uguns tajā izkausē sviestu. Liek cepties ķiplokus, bet cep tikai vienu minūti – līdz parādās ķiplokiem raksturīgais izteiktais aromāts.

Lasi vēl: Divas garšīgas ķiploku pastas receptes: universālas un vienkāršas

Tad pielej saldo krējumu (ja vēlaties, lai mērce nesanāk ļoti trekna, izvēlieties saldo krējumu ar 10% tauku sastāvu – tas nekādā veidā nekaitēs mērcei) un mērci gatavo kopā ar sauso muskatrieksta garšvielu.

Foto – Pexels

Vēl dažas minūtes uz lēnas uguns mērcīti vāra, nepārtraukti maisot. Pārbauda sāls garšu – ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sāli. Var pievienot arī piparus.

Pēc tam, turpat uz pannas, iemaisa mērcē tikko izvārītos makaronus. Pēc tam katru porciju pārkaisa ar cieto sieru (rīvētu). Šādā veidā jebkuri makaroni kļūst pasakaini gardi!

Foto – Pixabay

Sastāvdaļas:

200 ml saldā krējuma (var izmantot arī treknāku skābo krējumu);

20 grami sviesta;

3 ķiploka daiviņas;

Sāls, pipari, citas garšvielas – pēc garšas;

Šķipsniņa sausās muskatrieksta garšvielas;

Cietais siers.

Leave a Comment